HAYIRSEVERİMİZ ALİ RIZA EROĞLU

04.04.2024 45

Okulumuz kurucusu olan Ali Rıza Eroğlu 1917 yılında  Bergama’da  doğmuştur. 5 yaşında annesini kaybettiğinden Kadriye ablası tarafından bakılmıştır. Kadri ilkokuluna gitmiştir. İlkokulu bitirdikten sonra eniştesinin manifatura dükkanında çalışmaya başlamış ve çevre ilçelerdeki pazarlarda manifatura sergisi açmıştır. 1942 yılında kendi manifatura dükkanını açmıştır daha sonra Mehmet Yavaşça'nın kızı Mürvet hanım ile evlenen Ali Rıza Eroğlu bu evlilikten 6 çocuk sahibi olmuştur. Ancak Mürüvvet hanım 1964 yılında vefat etmiştir. 1967 yılında Burhaniye'den Gülay hanım ile evlenmiştir. Manifatura işlerini iyice geliştiren Eroğlu mandıracılığa başlamıştı. Sonra ticari işlerini tamamen oğluna bırakan Eroğlu çocuklarını evlendirdikten sonra bütün kazancını hayır işlerini harcamaya başlamıştır. Bunlardan en önemlileri Küçükkaya camii, Ali Rıza Eroğlu ilköğretim okulu, Eroğlu camidir. Yaptığı birçok hayır işinden adının belirtilmemesine özellikle istemiştir. Hatta ilçemizdeki eski devlet hastanesi tamiratında ve yeni cihazlar alımında birçok katkısı olan Ali Rıza Eroğlu Bergama’da ilk otelciliği de başlatmış olup şehir otelini açarak ilçemize katkı sağlamıştır.2012 yılında vefat eden hayır severimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

04-04-2024