11.07.2013 1542

İlkler şehri olan Bergamaya’ya İzmir istikametinden girip ,şehir merkezine doğru ilerlerken  sola baktığınızda üzerinde Zeusların,Galenosların yaşadığı şehri ve harika manzarasıyla verimli topraklara sahip  Bakırçay Ovasını kucaklayan bir tepe göreceksiniz. Bu tepenin üzerinde geleceğimizi emanet edeceğimiz pırıl pırıl öğrenciler

yetiştiren bir okul nezih simasıyla  sizlere adeta şehrimize  hoş geldiniz demektedir. .O okul Ali Rıza Eroğlu İlkokulu’dur.

Bergama Ali Rıza Eroğlu İlkokulu’nun inşaatı 8 derslik olarak Hayırsever Ali Rıza EROĞLU tarafından yapılmıştır. Daha sonra 6 derslik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilave edilmiştir. Okulumuz 1989/1990 Eğitim-Öğretim yılında hizmete girmiştir. 2005 yılında Ek binamızın yapımına başlanmış ve aynı yıl 2005-2006 öğretim yılında, 18 derslik olarak yapılarak, öğretime açılmıştır2022 Yılında binamız güçlendirme yapsamında yenilenerek 31 derslik olmuş ve eğitim öğretime 2023 yılında başlamıştır.

.