REHBERLİK SERVİSİMİZ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri

19.10.2023 50

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri

 

Ali Rıza Eroğlu İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi olarak okul rehberlik hizmetleri kapsamında,  gelişimsel dönemlere uygun, önleyici ve çözüm odaklı programımızla öğrencilerimizin akademik, sosyal-duygusal ve kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla öğrencilerimize ve ailelerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Okula adım attıkları ilk günden itibaren öğrencilerimizin yanındayız.

 

Okul Uyumu ve Oryantasyon Çalışmaları

Eğitim ve öğretim kademelerine yeni başlayan öğrencilerimize yönelik okula uyum çalışmaları yapıyoruz. Velilerimize akademik program, okul işleyişi, iletişim ve beklentilerle ilgili paylaşımlarda bulunuyoruz.  

 

Sosyal-Duygusal Gelişimi Destekleyen Çalışmalar

Sosyal duygusal gelişim bireylerin kendini ifade etmesi, duygularının farkında olması, çevresi ile uyum içerisinde yaşamasının temelini oluşturmaktadır. Bu kapsamda okul öncesi ve  ilkokul öğrencilerimizin yaş dönemi ve gelişim özelliklerine yönelik, sınıf içi etkinlikler, grup danışmanlıkları ve bireysel görüşmeler ile sosyal-duygusal gelişimlerini destekleyici çalışmalar yapmaktayız.  

Sağlıklı yaşam, duygu farkındalığı, duyguları doğru ifade edebilmek, arkadaşlık kurabilmek,  yardımlaşma, paylaşma, empati,  iletişim becerileri, sorumluluk gelişimi, büyüme ve ergenlik, sosyal becerileri geliştirme, karar verme becerileri, stres yönetimi, doğru sosyal medya ve teknoloji kullanımı, motivasyon gibi pek çok konuyu öğrencilerimizle çalışıyoruz. 

 

Akademik Başarıyı Destekleyen Çalışmalar

Öğrencilerimizin okul hayatı boyunca her kademedeki akademik gelişimlerini desteklemek ve akademik başarıyı artıracak rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.
İlkokul öğrencilerinin gelişim düzeylerine uygun olarak rehberlik hizmetleri kapsamında  öğrenme ilkeleri, öğrenme stilleri, verimli ders çalışma, başarıyı etkileyen faktörler ile ilgili bilgilendirici sınıf içi etkinlikler, bireysel görüşmeler ve grup danışmanlığı yapılır. 

 

Kariyer Gelişimini Destekleyen Çalışmalar

Öğrencilerimiz kendilerini tanımasına, ilgi, yetenek, beceri ve kişilik özelliklerini keşfetmesine yönelik uygulamalar, meslekler ve devam edebilecekleri ortaöğretim okullarına yönelik etkinlikler gerçekleştiriyoruz.

 

Velilerimize Yönelik Çalışmalar

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi  olarak ailelere yönelik okula uyum, gelişim dönemi özellikleri, aile tutumları, iletişim becerileri, mahremiyet eğitimi, çocuk ihmal ve istismarı, bilinçli teknoloji kullanımı, okul başarısını arttırma yolları, zamanı etkin kullanma ve üst öğrenim kurumlarının tanıtımı gibi çok farklı  konularda farkındalık kazandıran interaktif veli bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. 

 

Veli ve öğrencilerimizle ihtiyaç duyulan konularda bireysel ve küçük grup görüşmeleri de yapıyoruz.

 
Öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalar ve önemli konu başlıklarıyla ilgili velilerimize yönelik akademik ve bilimsel veli bültenleri hazırlıyoruz. 

 

   Süheyla ERDOĞAN                                                                        Emine GENSOY

   Psikolojik Danışman                                                                      Psikolojik Danışman